Ознака: карл маркс

Туристите полудеа по банкноти од 0 евра, со ликот на Маркс

Банкнотите имаат воден жиг, холографска заштита, ефект видлив под УВ-зраци, а тоа е една од причините што колекционерите за нив плаќаат и по 3.000...

Во одбрана на Маркс

Импотенцијата на современата филозофија и практика сигурно не може да му се припишат на еден човек, па дури тоа да е и Крал Маркс!...

Јункер: Не му судете на Маркс врз основа на злосторствата на...

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер изјави дека не би требало да му се суди на Карл Маркс врз основа на злосторствата кои...

Маркс поважен од кога било

Најважниот факт во ставовите на Маркс за историјата е негативен: еволуцијата на идеите, религиите и политичките институции не зависи од алатките што ги користиме...

Штајнмаер: Маркс не треба ниту да се осудува, ниту да се...

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмаер ги повика денеска германските граѓани по повод 200 годишнината од раѓањето на филозофот Карл Маркс трезвено да се соочат...