Ознака: карантински мерки

Европејците се за строги карантински мерки, ама не ги почитуваат

Мнозинството Европејци велат дека го поддржуваат ограничувањето на слободата за да се спречи ширењето на коронавирусот, но разни докази укажуваат дека е помала веројатноста...

Ограничувањата на движењето спасуваат илјадници животи

НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА Нова студија покажува дека строгите карантински мерки и препораки за социјално дистанцирање веќе спасуваат илјадници животи. Научниците од Кралскиот колеџ во Лондон...