16.8 C
Skopje
22.6.2021 - 6:18

Ознака: Капитални

Задолжувањата во нагорна линија, капиталните инвестиции стагнираат

Експертите укажуваат дека во периоди кога буџетот е ликвиден и кога нема реализација на капиталните инвестиции, тешко можат да се оправдаат задолжувањата Слабата реализација на...

Нови критериуми за подобра реализација на капиталните инвестиции

Владата со нови критериуми за ставање на проектите на листата за капиталните инвестиции во буџетот ќе се обиде да ја подобри нивната реализација. Во...

Капиталните расходи секогаш на нишан на буџетскиот ребаланс

Неопходно е Владата и Министерството за финансии да го ревидираат методот на проектирање на капиталните расходи во буџетот, да ја напуштат политиката на свесно...