8.7 C
Skopje
22.10.2019 - 8:35

Ознака: капитални инвестиции

Со упад во капиталните инвестиции, се кочи економскиот развој

Со новиот прекроен буџет отпаѓаат планираните инвестиции во железницата, во проекти во образованието, во водоснабдувањето, доизградбата на Коридорот 10, како и други проекти во...

Капитални инвестиции во Битола преку Програмата за рурален развој

Во присуство на премиерот Зоран Заев, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на руралниот развој Никола Бабовски и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска потпишаа...

Тевдоски: Расте реализацијата на капитални инвестиции

Поголема реализација на капиталните инвестиции во второто полугодие и подобри движења во економијата од првичната проекција на Владата за годинава очекува министерот за финансии...

Капиталните инвестиции засега само проекција

Планираните капитални расходи се високи и секоја година има подреализација на капиталните инвестиции, а за надминување на овој проблем е потребно да се зајакнат...

Со тим од министри до подобра реализација на капиталните инвестиции

Капиталните инвестиции во 2019 година ќе се реализираат поинтензивно. За таа цел е направен тим од министри што има за задача да ја контролира...

Мотор за економскиот раст се капиталните инвестиции

Ако сака Македонија да има повисок економски раст и развој, потребно е планираните капитални инвестиции да се реализираат стопроцентно, а во 2018 година Владата...

Нови критериуми за подобра реализација на капиталните инвестиции

Владата со нови критериуми за ставање на проектите на листата за капиталните инвестиции во буџетот ќе се обиде да ја подобри нивната реализација. Во...

Сугарески: Запрените активности на Водно ја намалуваат реализацијата на капитални инвестиции

Реализацијата на капиталните инвестиции на Министерството за транспорт и врски кај основниот буџет заклучно со август изнесува 63,25 проценти. Ресорниот министер Горан Сугарески очекува...

Тевдовски: Капиталните инвестиции се ниски поради наталожените проблеми од минатата власт

Капиталните инвестиции се ниски, но сите останати макроекономски фундаменти се со одлични движења, истакна вечерва министерот за финансии Драган Тевдосвски во интервју за телевизија...