Ознака: капиталец

Речна пастрмка капиталец уловена во реката Треска

Спортскиот риболовец од Кичево Војо В. вчера во водите на реката Треска улови автохтона речна пастрмка капиталец тешка скоро 5 килограми, која според ихтиолозите...