11.6 C
Skopje
21.10.2020 - 20:58

Ознака: капацитети

Во Италија капацитетите на болниците се исполнети

Капацитетите за интензивна нега во областа Ломбардија, која е најпогодена од коронавирусот во Италија, се скоро целосно исполнети. Регионот Ломбардија, во кој живеат повеќе од...

Грција со нови депортирања на мигрантите поради пополнети капацитети

Грција соопшти дека ќе продолжи со депортирање на мигранти во Турција за да се избори со зголемениот прилив поради кој дошло до пополнување на...

Мојот прекрасен Охрид!

По расправата за статусот на Охрид во УНЕСКО, како и во екот на туристичката сезона, проследена со вообичаени критики, ги реобјавувам моите три написи...

Градинките во Центар ќе ги зголемат капацитетите

На 16-та седница на Советот на општината Центар е усвоена одлука за зголемување на капацитетите на градинките на територијата на оваа локална самоуправа. Станува...

Пропаднаа пет милиони денари државна поддршка за руралниот туризам

Недостигот од информации и од соодветна инфраструктура, недоволната соработка со општините, немањето координиран пристап на локално и државно ниво, како и неисполнувањето минимум стандарди,...

Нелојалната конкуренција го задушува туризмот

Загуба трпат хотелите и сместувачките капацитети што се легално пријавени, државата, која не си ги прибира средствата од такси за престој и гостите, кои...