Ознака: кантавторка

Умеам да се радувам, тоа е причината за мојата насмевка

НАТАША КРСТЕВСКА-МИЈАТА, КАНТАВТОРКА Поминувам низ силна креативна фаза и непредвидливо е до кога ќе трае, затоа треба да се искористи максимумот, вели Мијата, Кантавторката Наташа Крстевска-Мијата,...

Арета Френклин: Кралица на соулот и скршените срца

Арета Френклин е пејачка, пијанистка и кантавторка од САД, кралица на соулот и меѓу најдобрите изведувачи на госпел, ритам и блуз и џез-музиката. Музичка...