Ознака: канскиот филмски фестивал

Вирусот се шири, а Кан ја продолжува играта на чекање

Аида Белоид, официјална портпаролка на фестивалот, рече дека забраната за собири нема директно влијание врз организацијата на фестивалот бидејќи никогаш немаат повеќе од 5.000...

„Златната палма“ на Ален Делон отвори осетливи прашања за Канскиот фестивал

Додека Канскиот филмски фестивал синоќа се подготвуваше да слави во чест на Ален Делон, добитникот на наградата за животно дело, Санд ван Рој, актерката...