10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 14:10

Ознака: канализација

Реконструкција на мешовита канализација на улицата „16-та“ во Битола

Meѓу бројните инфратсруктурни зафати, кои во последно време ги изведува локалната самоуправа во Битола, деновиве почна изведбата на мешовитата канализациона мрежа на ул. „16-та“...

Реконструирана фекална канализација во општина Кисела Вода

ЈП Водовод и канализација – Скопје континуирано работи на одржување, подобрување и обнова на водоводната и канализационата мрежа во градот Скопје, со цел задоволување...

Микробиолошката лабораторија при „Водовод и канализација“ на листата на светски...

Јавното претпријатие „Водовод и канализација - Скопје“ континуирано продолжува со инвестициите во своите капацитети за подобрување и унапредување на работните процеси во согласност со...

Се поставува атмосферска канализација во урбаната заедница Цветан Димов во Кисела...

Во урбаната заедница Цветан Димов во Кисела Вода се поставува атмосферска канализација на улиците Вера Јоциќ, Тодор Паница, Тодора Паница 1, Вера Јоциќ 1,...

Филмски грабеж во Милано, разбојници влегле во банка низ канализација

Вооружена банда утрово упаднала во банка во Милано преку канализационата мрежа и украла 20 лични сефови, а потоа избегала на ист начин. Внимателно испланираната операција...

Нова водоводна, фекална и атмосферска канализација во Чаир

Во рамките на активностите на Град Скопје за изградба на булеварот Македонско-косовска бригада од раскрсницата со булеварот Никола Карев до раскрсницата со булеварот Босна...

Нова водоводна, фекална и атмосферска канализација на улица Македонско-косовска бригада во...

Во склоп на активностите на Град Скопје за изградба на Македонско-косовска бригада од раскрсницата со булевар „Никола Карев“ до раскрсницата со булевар „Босна и...

Канализацијата е полна со градежен шут и кабаст отпад

„ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“ ПРЕДУПРЕДУВА Екипите на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје често се сведоци на затната канализациска мрежа, а причина за тоа е...

„Водовод“ врши активности за непречено функционирање на атмосферската канализација

Екипите на ЈП „Водовод и канализација” – Скопје по обилните врнежи од дожд и засилениот ветер, во текот на вчерашниот ден започнаа со активности...

Се гради крак од канализација во населеното место Град

Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од одводна канализација во населеното место Град. Како што истакнува директорот на ЈКП...