Ознака: кампањи

Повеќе силна политичка волја, а помалку нефункционални кампањи

Имаме институции, имаме и добри закони за битка со корупцијата, но кај нас не секогаш има вистинска и искрена волја за отворена „војна“ со...

Енигма ли се формите што ќе им го привлечат вниманието на...

Со смислени целисходни кампањи до нови странски туристи Туризмолозите посочуваат дека се потребни нови и агресивни пропаганди со кои ќе се привлекуваат туристи. Укажуваат дека...

И САД не се имуни на негативни политички кампањи

Поради стравот од коронавирусот, рекорден број американски гласачи сакаат да го дадат својот глас преку пошта на претстојните претседателски избори. Секој шести од десет...

Со кампањи или со закон ќе се бара спас од најлонските...

Според Јани Макрадули, заменик-министерот за животна средина, ако сакаме да ја намалиме емисијата на стакленички гасови во согласност со Парискиот договор и барањата од...

Многубројните модни соработки и кампањи на Ријана

  Атрактивната пејачка од Барбадос, Ријана, сѐ повеќе ја проширува модната соработка со светски познати брендови и се појавува како заштитно лице во многу кампањи.

Кампањи, глумци и (анти)политичари

Појавата на глумци во политиката не е необична, барем во светот. Луѓето од таа професија не се баш надвор од политичките збиднувања, но лична...

Референдумските процедури и кампањите во сива правна зона

Легалистите реагираат и велат дека е потребна правна рамка што ќе го регулира правниот вакуум, кој, пак, се заканува со кршење на законите и...