Ознака: кампања

За кампањата за референдумот засега сигурни само пратениците од парламентарното мнозинство

Седумдесетина пратеници најверојатно ќе бидат дел од јавната кампања за референдумот закажан за 30 септември.  Собранието, најави дека, кампањата ќа ја води преку закупување медиумски...

Мицкоски: Парите од кампањата ќе се донираат за училиште во Тетово

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска соопшти дека ќе и предложи на пратеничката група делот од средствата за јавната кампања за референдумот наменет за...

Пратениците нема поединечно да добиваат средства од буџетот за референдумската кампања

Водењето јавна кампања не подразбира дека Собранието, како овластен предлагач, ќе дели средства поединечно на секој од 120-те пратеници за нивно водење кампања...

Собранието ќе добие 80 милиони денари за референдумската кампања

Владата го задолжила Министерството за финансии да подготви предлог-одлука за обезбедување 80 милиони денари од тековната буџетска резерва, односно од ставката - функции на...

Пратениците до понеделник треба да кажат дали ќе водат кампања

Ноќеска на полноќ истече рокот за пријавување за гласање на дијаспосрата за престојниот референдум и за увид во Избирачкиот список. До Државната изборна комисија...

Кремљ ги отфрли обвинувањата од Фејсбук за манипулации

Официјален Кремљ денеска ги отфрли обвиненијата на Фејсбук дека Руската воена разузнавачка служба (ГРУ) ја користела социјалната мрежа за водење на дезинформативна кампања. Фејсбук, Твитер...

Кампањата за референдумот ќе чини 80 милиони денари

Осумдесет милиони денари ќе чини кампањата што ќе се спроведе за претстојниот референдум. На денешната владина седница е донесена одлука со која се задолжува...

Собранието ќе формира Координативно тело за кампањата за референдумот

Собранието на Република Македонија ќе формира Координативно тело за спроведување на референдумот на државно ниво на 30 септември и водење на јавна кампања. Ова е...

Шекеринска: МО ќе оддели околу 60 милиони денари за кампањата за...

Министерството за одбрана ќе стави на располагање нешто помалку од 60 милиони денари за кампањата за претстојниот референдум за договорот меѓу Македонија и Грција,...

Кампањата за референдумот ќе се финансира од заштедите на буџетски средства

Владата на наредната седница ќе донесе конкретен план и програма за одвивање на целата кампања за референдумот, вклучително и за средствата што ќе се...