Ознака: кампања

Со кампања ќе се стимулира ставање појас во возило

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата започна со реализација на кампања под мотото „Стави појас“. Во првата фаза, кампањата опфаќа повеќе едукативни...

Наоми со раскошен шешир во новата кампања на Вествуд

Во новата кампања на модната дизајнерка Вивиен Вествуд, 49-годишната Наоми Кембел, не носи ништо освен шешир и изгледа спектакуларно. Иако дизајнерката и манекенката соработуваат...

Ниското изведбено ниво на кампањата

Политичките партии во Македонија, по правило, кога ќе ја загубат власта, упорно се обидуваат да креираат алтернативна државна и јавна политика и, колку и...

Пет столба на кои партиите ќе ја темелат кампањата

„Нова Македонија“ направи кратка анализа и ги праша најголемите партии кои ќе бидат нивните приоритети на кои ќе ја темелат и водат претстојната изборна...

Мицкоски: Ви ветувам дека на 12 април ќе го поразиме криминалот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, се обрати пред граѓаните на општина Ѓорче Петров, во рамки на кампањата „Разговори за Обнова на Македонија“ и порача...

16 дена активизам против насилство врз жени под мотото #НемаОправдување!

На Меѓународниот ден за елиминација на насилството против жените, со официјален настан во Паркот на жената борец, денеска од 19 часот, ќе се означи...

Кампања во Карпош за правилно одлагање отпад

„Фрлај паметно за чист Карпош е мотото на кампањата што ја започнаа општината Карпош и ЈП „Комунална хигиена“ за правилно одлагање на кабестиот отпад....

Колку сме имуни на странското влијание

Влијанието на дипломатите во насочувањето на политичките процеси во една држава, зависи пред сѐ од политичките состојби и односи во конкретната земја, односно од...

Политичарите верници ќе тераат и пост и кампања

Премиерот Зоран Заев рече дека кога биле разгледувани датумите било гледано да не се поклопат изборната кампања и гласањето со постите кај муслиманите. Една...

Мицкоски: Имаме јасно дефинирани проекти за решавање на проблемите на граѓаните

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски се обрати на настанот за кампањата „Разговори за Обнова на Македонија – Проблеми, решенија и програма“ во Ресен. - Знам...