Ознака: камионџии

Камионџиите излегоа на протест поради зголемената акциза на горивата

Со вклучени сирени во знак на револт камионџиите излегоа на протест со своите товарни возила низ центарот на Скопје за да испратат порака до...

И камионџиите во борба против криминалот и корупцијата

Превозниците со помош на ИТ-апликација ќе можат да пријавуваат мито, корупција, застои и криминални дејства на граничните премини, од класичен шверц до шверцување мигранти....

Камионџиите чекаат предолго на граничните премини

Најголем дел од времето што превозниците го поминуваат во чекање на граничните премини отпаѓа на процедурите за фитосанитарна и ветеринарна контрола, што ги задржува...

Бугарските камионџии се подготвуваат за голема преселба

Над 12.500 компании се лиценцирани во Министерството за транспорт на Република Бугарија за да вршат меѓународен превоз. Околу 75 отсто од нив поседуваат од...