Ознака: каматна стапка

Намалувањето на основната каматна стапка ќе ги поевтини кредитите

Одлуката за натамошно монетарно олабавување, односно за намалување на основната каматна стапка, е донесена во услови на стабилни движења на девизниот пазар, умерена и...

Издадена осмата еврообврзница по историски најниска каматна стапка

Република Северна Македонија денес ја издаде осмата по ред еврообврзница, информираат од Министерството за финансии. Од таму појаснуваат дека еврообврзницата е во вредност од 700...

Дали намалената основна каматна стапка ќе го поттикне економскиот раст?

Намалувањето на основната каматна стапка што Народната банка ја спушти на два отсто, според упатените, е сигнал за комерцијалните банки да ги намалат каматите...

„НЛБ банка“ со промотивна каматна стапка од 5 отсто

„НЛБ банка“ од денес до 31.12.2019 година спроведува промотивна кампања за сите НЛБ кредитни картички за физички лица (Visa Classic, Visa Gold, MasterCard Standard,...

НБРМ ја намали основната каматна стапка на 2,25 отсто

Народната банка ја намали основната каматна стапка за 0,25 проценти поени, односно од 2,50 на 2,25 отсто. Одлуката е доенсена вчера на редовната седница на...

НБРМ ја намали основната каматна стапка на 2,5 проценти

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ донесе одлука за намалување на основната каматна стапка за 0,25 процентни поени, односно од 2,75 на 2,50...