Ознака: Камати

Ангеловска: Каматите на кредитите не може да бидат укинати, банкарскиот сектор...

Банките ќе пресметуваат камати на одложените кредити за да се овозможи нормално функционирање на банкарскиот сектор. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, вели дека функционирањето...

СДСМ : Се отпишуваат каматите на долговите кон јавните претпријатија

СДСМ како одговорна партија спроведува мерки за подобрување на животниот стандард на граѓаните и повеќе пари во семејните буџети. Во таа насока е и...

Заев најави отпис на камати и репрограмирање на долгови на граѓаните

Владата ќе му достави на усвојување на Собранието, предлог-закон за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица и за...

Паѓаат каматите на банкарските кредити

Банките имаат повеќе пари на располагање, но и фактот што учеството на лошите кредити, оние што не се отплаќаат навреме, е многу ниско придонесува...

Недостигаат опции или храброст за инвестирање на берзата?

Во последниве години постојано имаме пад на каматите на депозитите во банките, поради што за орочените средства граѓаните добиваат сѐ помалку пари, но и...

Тевдовски: Овозможивме европски камати за „Купи куќа, купи стан“

Проектот „Купи куќа, купи стан“ никогаш не беше прекинат, но сега значително ги подобруваме условите под кои граѓаните, а најзначајно е намалувањето на каматната...

Повисоките каматни стапки ги празнат паричниците на работниците

Многу економски експерти не се согласуваат со начинот на кој Трамп ги напаѓа Федералните резерви, но сметаат дека претседателот е во право што ја критикува...

Ниските камати за штедење не ги намалија депозитите во банките

Депозитите кај домашните банки се речиси во постојан пораст во изминатите години. Трендот произлегува од повеќе фактори, пред сѐ од довербата и сигурноста што...

Турција подготвува зголемување на каматните стапки

Се очекува турската Централна банка утре да ги зголеми каматните стапки, како уште една мерка за запирање на монетарната криза што ја зафати земјата. Лирата...

Банките даваат сигнал да се зголеми кредитирањето

Најголем дел од приходите банките оствариле преку камати. За една година инкасирале 254 милиони евра, а само од домаќинствата наплатиле 150 милиони евра. Од...