Ознака: кал

Пресушија каналите во Венеција, гондолите останаа во кал

Познатите канали во Венеција останаа без вода, откако плимата опадна драматично, само два месеца откако беа поплавени градските улици. Италијанскиот град изграден на лагуна со...

Живеат близу центарот, а газат во кал и вода

Во 21 век сѐ уште имаме населби, и тоа близу градот, чии жители немаат асфалтирани улици и немаат атмосферска и фекална канализација. Газат во...

(Фотовест) На улицата да ѝ се врати старото име

Неизмерно се среќни жителите на скопската населба Драчево што по повеќе децении се прави комплетна реконструкција на улицата Антон Димитров или како што повеќето...

Патниците најчесто стојат покрај извалканите клупи

Xристијан Јосифовски Автобуските станици се полни со прашина и со кал. Постарите и лицата со тешкотии не можат долго да стојат и сакаат да седнат,...

Калиштани

Она што е вообичено за децата, не е невообичаено за политичарите - и едните и другите повтат да си играат со кал, до бербат....