Ознака: калашников

Русија и Индија се договорија за производство на модернизиран „калашников“

Автоматската пушка „ак-203“ ќе ја замени стандардната лесна автоматска пушка (ИНСАС) што ја користи пешадијата во индиската армија. Рускиот „калашников“ ќе се произведува во...

Хрватски новинар успеал без проблем да купи „калашников“ на црниот пазар

Откако минатиот викенд Филип Завадлав во Сплит уби три лица со автоматска пушка, новинари од загрепскиот „Јутарњи лист“ истражувале дали е тешко да се...