18.9 C
Skopje
19.7.2019 - 8:25

Ознака: казандол

Уставен суд оцени дека референдумот за Казандол е неуставен

Уставниот суд на денешната седница ги поништи одлуките за распишување референдум за Казандол за експлоатација на минерални сурови, донесени од Советот на општина Валандово...

Климкин: Украина ќе го почитува решението на судот за Казандол

Украина ќе го почитува решението на судот во однос на едностраното раскинување на договорот за Казандол, истакна денеска украинскиот министер за надворешни работи Павло...

Владата еднострано го раскинува Договорот со концесионерот на Казандол

Владата еднострано го раскинува договорот со концесионерот на Казандол, објави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев. - Владата на РМ е посветена целосно на економскиот...

Концесионерот на „Казандол“ ќе бара отштета од 380 милиони евра

Не се исполнети ниту законските, ниту договорените услови за еднострано раскинување од страна на Владата на Република Македонија на Договорот за концесија за експлоатација...