Ознака: „Кавалерија рустикана“

„Кавалерија рустикана“ в петок во Националната опера и балет

Во салонот на Националната опера и балет в петок ќе се одржи операта „Кавалерија рустикана“ Пјетро Маскањи, со концертна изведба, чиј почеток е закажан...

„Кавалерија рустикана“ вечерва во НОБ

На сцената на Националната опера и балет, вечерва, во 20 часот, ќе биде изведена операта „Кавалерија рустикана“ на Пјетро Маскањи, во режија на Џандоменико...

„Кавалерија рустикана“ во НОБ

Tрагичната приказна за љубовниот триаголник, за традицијата која се испречува помеѓу страста и љубовта, омразата и одмаздата, прикажани во операта „Кавалерија рустикана“, публиката ќе...

„Кавалерија рустикана“ и уште нешто

Во земјата што ја задолжила оперската сцена за навек се родиле многу видни композитори. Од првиот, маестро Пиеро, кој творел во четиринаесеттиот век пред...