Ознака: Италијанска полиција

Турист ѝ ги скрши прстите на статуа од 19 век

Светот е сцена Италијанската полиција го идентификува 50-годишниот Австриец, кој ѝ скрши три прста на статуа од 19 век, позирајќи за фотографија. Статуата на Паолина...

Италијанската полиција го уапси мажот кој држеше заложници

Полицијата го уапси Франческо Амато, кој денеска држеше заложници во пошта во италијанскиот град Пјеве Модолени. Амато пред излегување ослободи уште двајца од четворицата заложници,...