Ознака: Исчистена

Исчистена дивата населба под Калето

Екипите на градот Скопје, во соработка со општествено одговорни компании, веќе два дена темелно ги отстрануваат остатоците од дивата населба под Скопското кале. Населбата...

Исчистена дива депонија во Бардовци

Исчистена е дивата депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кои со години се таложеа на оваа...

Исчистена депонијата во Злокуќани

Со соодветна механизација, Општина Карпош исчисти уште една дива депонија на територија на Карпош, во околината на Злокуќани, кај напуштеното фудбалско игралиште. На оваа...

Исчистена и дезинфицирана зградата во Аеродром каде што се случуваше драма

Исчистени и дезинфицирани се станот и влезот во станбената зграда во која завчеравечер се одвиваше вистинска драма. Сцените со евакуирање станари од влезот број...