Ознака: Исцелител

Морето, исцелител

„Само случајностите во животот ме доведоа до овде... сепак ја зачував искрената страст кон него. Морето можеби не може да ги измие приморските ридови...

Свети Наум е исцелител и просветител на македонскиот народ

Ако свети Климент Охридски останал во споменот на народот со својата просветителска дејност, со подучување на народот, со пишување и читање, свети Наум останал...

„Исцелител“ имаше над 90 проекции на 31 локација во Италија

Џулиа Еспосито, италијанска дистрибутерка Филмот беше вистински ценет од критичарите, пред сѐ поради тематиката и поради земјата на потекло, затоа што ретко може да се...

„Исцелител“ не влезе во потесна конкуренција за „Оскар“

Македонскиот филм „Исцелител“ и покрај интензивната промоција во Холивуд, за жал не успеа да влезе меѓу деветте филмови кои ќе се натпреваруваат за „Оскар“...

„Киненова“ неофицијално почнува со „Исцелител“ и норвешкиот „Изборот на кралот“

Третиот Меѓународен фестивал на дебитантски филм „Киненова“, кој ќе се одржува од 5 до 10 октомври, денеска неофицијално ќе почне со  проекција на филмот „Исцелител“ ...

„Исцелител“ вечерва ќе ја има својата канадска премиера!

Македонскиот филм „Исцелител“ ќе биде дел од официјалната програма на 18-тото издание на меѓународниот филмски фестивал во Калгари, Канада. Во текот на дванаесетте фестивалски денови,...

„Исцелител“ е македонски кандидат за „оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „оскар“ за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје, при Друштвото на филмски работници на Македонија, прифатена...

Филмот „Исцелител“ e македонски кандидат за Оскар

Филмот „Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески, ќе биде национален кандидат на Република Македонија за наградата „Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје" за 2019 година, соопшти...

„Исцелител“ ќе се прикажува во грчките киносали

Македонскиот игран филм „Исцелител“, на режисерот Ѓорче Ставрески, од четврток ќе се прикажува во грчките киносали. Својата кинопремиера филмот ќе ја има во едно...

Филмот „Исцелител“ на репертоарот во грчките кино сали

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од четврток ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има...