Ознака: Исус

Крадец украл статуа од Исус од црква и потоа ја вратил

Крадец кој украл вредна статуа на Исус од црква во германскиот град Мехнеси, се вратил неколку дена подоцна за да му го предаде лично...

Британски истражувач тврди дека ја открил куќата на Исус

Британскиот истражувач Кен Дарк, археолог од универзитетот „Рединг“, тврди дека ја нашол куќата во која детството го минал Исус Христoс и оти таа се...

Исус пред судот и пред системот

Дали е подобро еден човек да умре (да биде погубен) за доброто на народот (во име на народот) или е подобро цел народ да...

Раѓањето на Исус нова надеж за човештвото

Христовото раѓање или Божиќ е еден од само трите празници, во кои Православната црква го одбележува раѓањето. Заедно со раѓањето на спасителот Исус, црквата...

Јудиниот бакнеж

Се шири чувството дека не постојат обични граѓани, туку само патриоти и предавници, дека секој секого издава, дека секој за нешто е предаден (продаден)...

Раѓањето на Исус надеж за човештвото

Христовото раѓање или Божиќ е само еден од трите празници во кои православната црква го одбележува раѓањето. Заедно со раѓањето на спасителот Исус, црквата...

Гилотината на референдумот

Гилотината, значи, е направа што не сече ни раце, ни нозе туку само глави, најдрагоценото нешто што го создал Господ. Да. Таа е генијално...

Пронајден 2.000 години стар скелет, бил распнат како Исус?

При ископување на гробница во северна Италија, бил пронајден скелет од човек, стар 2.000 години, кој имал дупка од клинец на стапалото. Скелетот од римско...