-3.2 C
Skopje
28.1.2022 - 10:57

Ознака: Истокот

Европа да се обедини против новата хибридна војна од Истокот

Како што наближува зимата, ветриштата од Истокот предизвикуваат проблеми во Европа. Меѓу најновите махинации се ценовните шокови на гасот во Централна и во Источна...

Берлин ќе чекори на тенка линија помеѓу Истокот и Западот

Промената во врвот на германската влада ќе има големо значење за иднината на европските односи со Русија и со Кина сè додека се присутни...

Велика Британија гради разузнавачки ѕид со Истокот

Обединетото Кралство и Кина најавија свои реформи за заштита од странска шпионажа, со намера особено да внимаваат една со друга, велат Кристина Гаљардо и...

Балканските земји во расчекор меѓу Истокот и Западот

Најновата дипломатска офанзива од Вашингтон и тензиите меѓу Западот и Кина ги ставаат земјите од регионот пред тежок избор за позиционирање на најновата геополитичка...

Европскиот сајбер-простор цел на шпионажа од Истокот

Земјите источно од Европа и натаму важат за „главна закана“ за сајбер-просторот на ЕУ. „Дипфејк“, односно синтетичките видеоматеријали со кои може незаконски да се...