Ознака: исплата

Агенцијата за филм исплатени 27 филмски проекти

Агенцијата за филм, од средствата од годишниот буџет, пристапи кон исплаќање на веќе започнатите филмски проекти кои се во поодмината фаза на реализација, односно...

Данска ќе исплаќа 75 отсто од платата на работниците кои мора...

Данската влада планира да исплаќа 75 отсто од платите на вработените во приватниот сектор чии работни места би можеле да бидат загрозени поради коронавирусот,...

Започна исплатата на зголемената социјална помош

Започна исплатата на зголемената социјална помош којашто е предвидена со новата социјална реформа. Над 25.000 семејства добија гарантиран минимален приход, којшто за поголемиот дел...

Голготата на лозарите не запира

Со цел да се реши проблемот на лозарите кои имаат предадено винско грозје во винарниците „Повардарие“ и „Стефанс“ во периодот од 2014 до 2016...

До крајот на февруари ќе се исплатат долговите на лозарите

Лозарската приказна за неисплатениот долг на лозарите од 2014, 2015 и 2016 година конечно денеска доби епилог. Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев на бројните...

Од стечајната маса на „Стефани“ најпрво ќе бидат исплатени лозарите

Лозарите ќе имаат приоритет во подмирувањето на долгот од стечајната маса на винарската визба „Стефани“, соопшти денеска премиерот Зоран Заев. Во одговор на пратенички прашања,...

Земјоделците да не чекаат плус пари за штетите од мразот, порача...

Земјоделците да не очекуваат дополнителни средства за штетите од мразот, повеќе од предвидените десет отсто, рече попладнево премиерот Зоран Заев, одговорајќи на пратенички прашања.  Според...

Почна исплатата за штетите од 2017 година, 85 милиони денари за...

Од денеска започна исплатата на обештетувањата од временските непогоди што се случија во 2017 година. Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој,...