Ознака: исмевање

Ќе им простиме ли?

И покрај тоа што Прочка е ден за простување, барем на овој ден и барем на миг вреди да се замислиме и да се...

Жолта маичка – од исмевање до престиж

На 19 јули 1919 година на Тур де Франс прв жолтата маичка ја облекол Французинот Ежен Кристоф. Годинава Тур де Франс ќе одбележи еден...