Ознака: ископување

ЕУ се закани со сакнции за Турција поради ископувањата во Средоземното...

Европската Унија (ЕУ) се закани со сакнции за Турција доколку продолжи, како што велат, со нелегалното ископување на природен гас во близина на Кипар...

Компаниите заинтересирани да започнат ископување на Месечината

Се откриваат плановите дека има сериозни обиди да се почне ископување на Месечината во наредните години. Компанијата „Ерплејн груп“, со седиште во Париз, вели...

Стручњаци од земјава и од странство ја истражуваат Врбјанска Чука

Голем број стручњаци и студенти од Македонија, Германија, Словенија, Шпанија, Франција, Чешка, Србија и од Швајцарија вршат истражувања на локалитетот Врбјанска Чука, Прилепско. Истражувањата...