Ознака: иселуваат

И свештениците се иселуваат од островите

Поради сѐ помалиот број свештеници на островите Брач, Хвар и Вис, кои се во регионот на Средна Далмација, нередовно се извршуваат верските обреди за...

Каде исчезнаа близу 1.500 првачиња

Oд вкупниот број родени деца во 2012 година, дури 1.483 деца не се запишале како првачиња во 2018 година. Каде се овие деца? Дали...