7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 2:56

Ознака: иселеници

За пет години од Хрватска се иселиле 250.000 граѓани

Најмалку 250.000 хрватски граѓани се иселиле во странство во последните пет години, од кога Хрватска станала членка на ЕУ. Според податоците на регистрирани граѓани со...

Младите си одат зашто немаат работа и можности за напредување

Надвор од Македонија живеат и работат повеќе од 29 отсто високообразовани поединци, а вкупниот број на иселеници изнесува 21 отсто, покажуваат последните податоци од...