Ознака: Ирина Тошева

Јубилејниот 20-ти „Моден викенд“ со познати имиња, но и со нови...

Под слоганот „Десет години заедно - приказната продолжува“, „Моден викенд - Скопје“ ќе навлезе во втората декада од своето постоење. Честа да го отвори...

Со „Нитка“ младите преку плетење ја оживуваат заборавената традиција

Публиката ќе има можност да ги види финалните производи на „Модниот викенд“, кој ќе се одржи од 1 до 3 ноември во Музејот на...

„Обој го умот“ со новата колекција на Тошева

Дизајнерката Ирина Тошева ја претстави летната колекција „Иуноја“, преку артистички едиторијал со моќна порака „Обој го умот“. Колекцијата е инспирирана од важноста на менталното...

Потрошувачите имаат моќ да ја променат модната индустрија

При создавањето една обична маица, таа мора да помине низ неколку раце. Прашајте се за колкава сума работеле сите тие ако вие сега в...

„Моден викенд“ по осумнаесетти пат

Лидија Георгиева, Ирина Тошева, Теодора Митровска, Кренаре Ругова, Силвија Миха, Олгица Ѓоргиева, „Ерор колектив“, „Ерор колектив“, Александра Јовановска дел од „Модниот викенд“ Од 1 до...

Ирина Тошева на интернационално модно шоу во Црна Гора

Под ѕидините на Стариот град, покрај Јадранско море, викендов се одржа второто интернационално издание на Улцињ Фешн Најтц 2018. Меѓу 11 дизајнери претставник од Македонија беше...