Ознака: ирина бухова

Бухова: Во домашна изолација 63 заразени, тестирањето продолжува

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат Ирина Бухова вели дека будно се следи состојбата со кластерите на новозаразени од коронавирусот што се појавија...

Сотирова-Бухова: Димитриевски ги прекршил протоколите бидејќи излегол од дома и се...

Со тоа што излегол од дома само со повик на 192 и се тестирал неколку пати, градоначалникот на Куманово, Максим Димитревски, неколкукратно го прекршил...

Сотирова-Бухова: Епидемиологот вршел тестирања на Кризниот штаб во Куманово без дозвола...

Инспекцискиот надзор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат покажал дека епидемиологот кој ги тестирал членовите на Кризниот штаб на Општина Куманово не направил епидемиолошка...

Сотирова-Бухова: Димитриевски не смеел да го напушти својот дом за време...

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, смеел да го напушти својот дом само во случај на влошување на здравствената состојба и тој требало да биде...

Бухова: Докторите професионално ги следат сите протоколи, граѓаните да им веруваат

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Ирина Бухова, апелира до сите граѓани да им веруваат на медицинските лица. Според неа, досега се почитуваат протоколите...