Ознака: иредентизмот

Шовинизмот и иредентизмот во бугарските учебници

Истражување на „Нова Македонија“ во соработка со еминентни историчари (4) Во насловот „Бугарските земји под византиска власт“, Македонија и понaтаму се третира како југозападна бугарска...

Шовинизмот и иредентизмот во бугарските учебници

„Нова Македонија“ во консултација со група историчари ги проучуваше и ги анализираше историските учебници што се користат во наставниот процес во Бугарија. Во текот...