7.8 C
Skopje
14.12.2019 - 18:07

Ознака: иредентизам

Јавно признание на грчкиот иредентизам

Грчката реторика со „траги на признание“ за иредентизам во сопствените позиции спрема Република Македонија, можеби не е пресвртна за процесот за спроведување на спогодбата...

ЕУ не го препознава повампирениот иредентизам во соседството

Иако нашите соседи декларативно се изјаснуваат за добрососедство и градење мерки на доверба, длабоко се забетонирани во своите иредентистички ровови. Тие можеби прават дипломатско-еквилибристички...

Иредентизам или грчки национализам?

Во овa писмо нема да соопштам ништо ново или непознато за читателите. Само сакам да потсетам. Политичкиот проблем што Грција го создава инсистирајќи Република...