Ознака: ирваси

На север на Камчатка масовен помор на ирваси

Во северниот дел на полуостровот Камчатка, во Русија, деновиве дојде до масовно угинување на ирваси. Причина може да биде тоа што животните ги напуштиле...

Да се биде Дедо Мраз не е едноставно и евтино

Фактот дека некој носи црвен костим и облекува лажна бела брада не е доволен за да се добие титулата Дедо Мраз. За да се...