Ознака: ирански генерал

Прстенот на иранскиот генерал и изборите во Македонија

Анализирајте ги прстените што ги носат некои македонски политичари. Тие се исти како прстенот на убиениот генерал од Иран, Сулејмани, оценува Тачи. Многу сериозна изјава...

Оправдано ли е убиството на иранскиот генерал?

На 3 јануари, САД го убија иранскиот генерал Касем Сулејмани додека го напушташе меѓународниот аеродром во Багдад, во автомобил заедно со Абу Махди ал...

Ирански генерал: Конфликт во Заливот би бил со неконтролирани размери

Иранскиот генерал мајор, Голам Aли Рашид, ја искажа својата загриженост дека дури и најмал конфликт во регионот на Заливот, би можел неконтролирано да се...