Ознака: ИПАРД

Во мирување сите рокови и отворени повици од Националната и од...

Владата донесе уредба со која се ставаат во мирување сите рокови и отворени повици и за Националните и за ИПАРД 2-програмата, соопштија на денешната...

Дополнителен рок за аплицирање за ИПАРД

По барање на заинтересираните странки, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, за дополнителни 15 дена го продолжи рокот за аплицирање за...

Изгласани измените на Законот за земјоделство и рурален развој

Собранието ги изгласа измените на Законот за земјоделство и рурален развој со коишто се предвидуваат поволности за младите земјоделци и за корисниците на мерките...

Словенечки искуства за поголемо искористување на средствата од ИПАРД

Македонија до 2020 година има на располагање вкупно 80 милиони евра за земјоделството, од кои 60 милиони европски пари и 20 милиони домашна поддршка Oпштините...