21.8 C
Skopje
27.9.2021 - 21:53

Ознака: инфраструктурни проекти

Реализирани голем број инфраструктурни проекти во Општина Кичево

Со средства од општина Кичево и помал дел од месната заедница, се уредува коритото на Поповјанска Река, по што во периодот кога ќе има...

ЕБОР и понатаму ќе поддржува инфраструктурни проекти

Договорот со Грција е исклучителен исчекор и одлична можност за насочување кон економските процеси и инвестициски можности важни за граѓаните на Северна Македонија и...

Сугарески: Седумдесет милиони евра од Светска банка за инфраструктурни проекти во...

Целосна реконструкција на булеварот „Туристичка“, на регионалниот патен правец од Охрид до селото Подмоље, делницата од Подмоље до Струга, како и патниот правец од...

Шест општини ќе добијат 290,7 милиони денари за инфраструктурни проекти

Изградба и реконструкција на локална патна мрежа, атмосферска канализација и реконструкција на основно училиште, се проектите за кои денеска ќе се потпишат договори во...

Сугарески: Општините да достават проекти за инфраструктурни проекти

Општините да достават готови проекти до Владата за да може да ги искористат парите кои беа наменети за изградба на карго аеродромот во Штип,...

Анѓушев: Се фокусираме на инфраструктурните проекти

Извештајот на Европската комисија многу јасно, точно и прецизно ја отсликува состојбата на македонската економија, а Владата, согласно прекпраките, ќе работи посветено на инфраструктурата...

Нетранспарентноста ги поскапува и ги забавува инфраструктурните проекти

Инфраструктурните проекти нема да се одолжуваат и за нив ќе нема дополнителни трошоци доколку при одлучувањето навреме се вклучи јавноста, порачаа учесниците на регионалната...