4.4 C
Skopje
7.12.2019 - 22:07

Ознака: инфраструктура

Доградбите во расчекор со инфраструктурата

Станари од некои обновени и надградени згради, чија катност е дури и тројно зголемена, поставуваат прашања како никој не го предвидел капацитетот на паркиралиштата...

Дали брзата железница ќе ги забрза македонските возови?

Отворени за соработка со нашите соседи, Грција и Србија, кои се дел од Коридорот 10 и со сите други заинтересирани страни, одговараат од Владата...

ММФ: Инфраструктурата и невработеноста најголем проблем на Западен Балкан

Недостигот од капитал и ниската вработеност се најголемиот проблем на земјите од Западен Балкан, порача високиот регионален претставник на Меѓународниот монетарен фонд за Централна...

ММФ: Најголемиот проблем на Западен Балкан е лошата инфраструктура и невработеноста

Недостигот на капитал и ниската вработеност се најголемиот проблем на земјите од Западен Балкан, изјавил високиот регионален претставник на Меѓународниот монетарен фонд за централна...

Алтернативни патишта на Владата за процесот на интеграциите

Растот на економијата и развојот на инфраструктурата избиваат во прв план Владата на својот форум истакна дека постојат и „алтернативни патишта за интеграција“ и тоа...

Ќе се олеснуваат трговијата и транспортот на Западен Балкан

Со 26,2 милиони евра од Светска банка ќе се подобрува инфраструктурата, ќе се модернизираат институциите и ќе се зајакне нивната соработка со цел олеснување...

Реконструкција на атмосферската канализација во центарот на Кавадарци

Започна реконструкцијата на атмосферската канализација во вкупна должина од 317 метри и тоа од раскрсницата во центарот на Кавадарци на улицата „Тиквешко востание“ се до...

Воениот полигон Криволак како адут за поголема безбедност

Полигонот Криволак може да е еден од нашите најдобри адути што можеме да им ги понудиме како база на сојузниците при еден евентуален таков...

Тевдовски: ЕУ поддржува изградба на инфраструктура во Македонија

Тековни и планирани инвестиции во општина Валандово беа тема на денешната средба на министерот за финансии Драган Тевдовски и градоначалникот Перо Костадинов, кои заедно...

Четири милиони денари за подобрување на инфраструктурата во Берово и Делчево

Со средства во висина од 4 милиони денари обезбедени од Министерството без ресор во Берово и Делчево се реализираат неколку значајни проекти за подобрување...