3.3 C
Skopje
12.12.2019 - 10:58

Ознака: инфосис

Инфосис вовела блокчејн тргување меѓу седум банки

Индиската компанија Инфосис соопшти дека вовела блокчејн тргување меѓу седум приватни банки, со што, според компанијата, ќе се подобри сигурноста во банкарскиот сектор на...