Ознака: информации

Филипче: Да се достават сите информации за смртта на мајката и...

Сите кои имаат информации кои може да помогнат за расветлување на случајот со смртта на мајката позитивна на ковид-19 и нејзиниот син од Велес...

Што е неопходно да се знае за коронавирусот

Вирусот останува 30 минути во воздухот, но сега се знае дека првите симптоми се појавуваат најчесто до пет дена по заразата Заразата со новиот коронавирус...

Има ли возила на недолжни граѓани во пајаковата мрежа

Сѐ почести се дојавите од граѓани во кои тие се жалат дека и покрај тоа што ги почитувале прописите за паркинг, биле казнети. „Нова...

Вирусот се шири, а Кан ја продолжува играта на чекање

Аида Белоид, официјална портпаролка на фестивалот, рече дека забраната за собири нема директно влијание врз организацијата на фестивалот бидејќи никогаш немаат повеќе од 5.000...

Информации за јавниот долг достапни за граѓаните

Граѓаните можат да се информираат за јавниот долг преку новата алатка за транспарентност изработена од Министерството за финансии со поддршка на ИРИ и од...

Како до поголема медиумска писменост

Се разбира, тоа е една сеопфатна и координирана акција, која освен борбата со лажните вести и дезинформации, подразбира и зголемување на способноста на граѓаните...

Владата даде рок до петок – на увид ги бара сите...

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за степенот на реализација на препораките на Реактивната мисија на УНЕСКО од 2017 година, одлуките на Комитетот за...

Некои понови информации за слушањето

Основна карактеристика на хуманиот род е способноста за комуникација. Токму поради тоа бил развиен јазикот како битен елемент што ја овозможува таа меѓусебна комуникација....

Информации на над 100 милиони Американци и Канаѓани украдени од хакер

Компанијата за финансиски услуги „Капитал уан“ во понеделникот соопшти дека личните податоци, вклучувајќи имиња и адреси, на речиси 100 милиони лица во САД и...

Птиците собираат информации од околината додека мигрираат

„Желбата за преселба на птиците е генетски вроден нагон, како што е и генетски вродениот нагон за размножувањето во пролет, на ова не е...