11.9 C
Skopje
19.4.2019 - 12:49

Ознака: интернет

САД и Кина подготвуваат 5Г-боиште за конечна преметка

Петтата генерација на мобилната комуникација 5Г претставува револуционерна воена и безбедносна технологија, која освен што има огромно значење за комуникацијата, стана клучна и за...

Светски ден за побезбеден интернет – препораки за возрасните и за...

Балансирајте го времето поминато во онлајн светот, прво прочитајте па прифатете, говорот на омраза не е опција, се дел од препораките што ги објави...

Притеснетата Исламска држава пронајде ново засолниште

По губењето на пространата територија што некогаш ја контролираше, Исламската држава (ИД) најде ново засолниште каде што уште опстојува - на Интернет, пишува „Вашингтон...

Власта го изгаси интернетот за да спречи протести во Зимбабве

Властите во Зимбабе го продолжија привременото прекинување на доставувањето на интернет за граѓаните. Жителите на оваа африканска земја излегоа на улиците и ги наполнија...

Од желбата за допадлива архитектура се занемарува квалитетот

Денес им стана примарна цел на архитектите и на дизјанерите да создадат објект и локација што ќе бидат споделувани на Инстаграм. Дали и колку...

Кубанците од денеска имаат мобилен Интернет

Кубанците од денеска ќе имаат пристап до интернет преку своите мобилни телефони, соопшти државната телекомуникациска компанија Етекса, што е пресврт во земјата чија поврзаност...

Сѐ повеќe се слуша за Интернет на нештата или Иот

Со развојот на технологијата разни секојдневни уреди стануваат паметни, а трендот укажува дека ќе бидат поврзани преку Интернет како дел од Интернет на нештата....

За кого одработуваат медиумите?

Известувањето во реално време, за жал, не претставува непосредно сознание за вистинските случувања, туку невообичаено често е примарна медиумска манипулација, масовна илузија, која кај гледачот...

Нова неодолива понуда од Неотел

Технологијата на поврзување со оптички кабел во моментов е најсовремениот начин на поврзување на интернет. Преку неа, интернетот е најбрз и најстабилен, а брзината...

Фејсбук уште во 2014. знаел за руското мешање на интернет, тврди...

Фејсбук уште во 2014 година знаел за „потенцијално злонамерните“ активности на Русија на оваа социјална мрежа, далеку пред обелоденувањето на ваквите сознанија, изјави претседателот...