15.8 C
Skopje
25.10.2020 - 14:57

Ознака: интернет

Една минута на интернет во 2020 година

Многу работи можат да се случат во живото за една минута. Но уште повеќе работи можат да се случат во само 60 секунди на...

Кои производи ја зголемуваат продажбата преку Интернет

Производите што обично се поврзуваат со електронската трговија сè уште важат за најбрзорастечки сегменти од светската трговија на Интернет, но други производствени категории исто...

Македонија петта, со четири победи и два пораза

Поединечно од Македонците, ВМ Кирил Георгиев беше најуспешен со 4,5 поени од шест партии ПО 6-ТО КОЛО НА ШАХОВСКАТА ИНТЕРНЕТ-ОЛИМПИЈАДА Македонската шаховска репрезентација (2.224 просечен рејтинг)...

Вештите демонстранти најдоа начин да го заобиколат интернет-помрачувањето во Белорусија

Демонстрантите во Белорусија најдоа начин како да се координираат и покрај забраните и блокадите со кои се соочуваат на Интернет, истовремено избегнувајќи го бруталното...

Кои се ризиците за децата што поминуваат сѐ повеќе време на...

Извор: Республика Авторка: Катарина Блажина Мукавец Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100 отсто...

Петте најчести интернет-измами и како да се заштитите

Кога сте поврзани на Интернет, никогаш не можете да знаете каде демнат опасности. Ви ги претставуваме најчестите начини на измама на интернет, како и...

Во Франција приведен маж кој имал педофилски интернет страници

Француската полиција уапси маж, одговорен за тајни интернет-страници на тајни мрежи за педофилија што обезбедуваат порнографски видеа и фотографии на илјадници ширум светот. Станува збор за...

Козметички производи што не треба да се нарачуваат преку интернет

Онлајн купувањето за мнoгумина претставува уживање, пред сѐ бидејќи не сe чека во редови, пребарувањето е едноставно и нема вработени што го следат секој...

Не кликајте на сомнителни линкови – се шири измама за нова...

Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика при МВР детектираше постоење на наводна кампања во која што лица преку социјалните мрежи или преку нивните...

Интернетот стана резервен мозок

Дали во иднина ќе станеме мрзливи или бавни? Истражувачите тврдат дека луѓето сè помалку ги паметат фактите и податоците, но сè повеќе ги паметат веб-страниците...