Ознака: интернет-гигант

Весникот што може да ѝ помогне на Кина да се ребрендира

„Саут чајна морнинг пост“ (СЧМП) известува од Хонгконг веќе 115 години. Интернет-гигантот „Алибаба“ го купи весникот во 2015 година, во обид да го претвори...

Цензура на Јутјуб причина за нападот врз интернет-гигантот?

Американската полиција ја идентификува жената што рани три лица во нападот врз седиштето интернет-гигантот „Јутјуб“. Станува збор за Насим Агдам, која се самоубила по...