Ознака: интернационална вселенска станица

Астронаутите пристигнаа на Интернационалната вселенска станица

Вселенското летало „Сојуз“, со двајца руски космонаути и еден американски астронаут, слета на Интернационалната вселенска станица (ИСС), оставајќи ја зад себе сината планета погодена...

Лансирањето на „Сојуз“ од перспектива на астронаутите

Европската вселенска агенција објави видео-снимка од внатрешноста на вселенското летало „Сојуз“ при неговото лансирање, во рамките на мисијата „Хоризонти“ во која тројца астронаути се...