36.8 C
Skopje
28.7.2021 - 18:14

Ознака: институциите

Неисчистените одводни канали – ненаучена лекција

Истражувачка екипа на „Нова Македонија“ деновиве ги обиколи кризните подрачја во Скопскиот Регион, каде што во август 2016 година имаше поплави и се случи...

Рамковно харикири за евроинтеграциите

Од одлуката за прераспределба на рамковно вработените, покрај во Државниот пазарен инспекторат, постои незадоволство и во повеќе други институции, како МВР, антикорупциската комисија итн....

Луѓето не пријавуваат затоа што загубиле доверба во институциите

Истражување за корупцијата, митото, поткупот и граѓанската перцепција за тие појави Од што зависи како граѓаните ја перципираат корупцијата во земјата? Каков однос имаат тие кон...

Сѐ повеќе емоџи, а сѐ помалку хард-копи претставки до институциите

Корона-пандемијата придонесе за зголемено користење на официјалните интернет-страници на градот, општините и јавните претпријатија. Така, наместо да ги посетуваат канцеларите на надлежните, граѓаните сѐ...

(Не)одговорноста на институциите за најранливите граѓани во услови на криза

(Реакција на граѓанските организации за ненавременото и несоодветно постапување на институциите при решавањето на проблемите на ранливите и маргинализирани заедници) Ковид-19 не одбира кого ќе...

Вонредната состојба е искушение и за македонското општество

Поради вонредната состојба се одложија веќе закажаните парламентарни избори, кои требаше да се одржат на 12 април, но најголемите политички субјекти во Македонија како...