Ознака: институт за човекови права

Шахпаска: Родова еднаквост е еднакво вреднување за вложениот труд и еднакво...

На тема „Последиците од кризите никогаш не се родово неутрални – како женското лидерство влијае за остварување родова еднаквост за време на ковид-19?“, денеска...

Институт за човекови права: Судскиот совет не презел дејствија по извештајот...

Судскиот совет се уште нема преземени никакви дејствија во однос на Извештајот за АКМИС системот, иако до Советот тој беше доставен во декември минатата...