Ознака: Институт за македонски јазик

Ќе се дигитализираат пет милиони записи на Институтот за македонски јазик

Министерството за култура на Македонија и Фондот за иновации и технолошки развој започнуваат процес за забрзано дигитализирање на картотеките на Институтот за македонски јазик...

Македонскиот јазик е задолжителен за сите

Во повеќето дискусии на јавната расправа во Институтот за македонски јазик беше нагласено дека мора да се унапреди и регулира употребата на македонскиот јазик...