Ознака: инспирира

Пандемијата допрва ќе ги инспирира писателите

Додека светот е под рестрикции и функционира на дистанца, на писателите им се создава амбиент за пишување и за творење Пандемијата ги одложи промоциите на...

Актот сѐ уште инспирира и возбудува, но и разгневува

Националната галерија на Македонија ја подготвува изложбата „Соблечени: женскиот акт како контекст“, со дела од колекцијата на НГМ, која ќе биде отворена на 5...