Ознака: инспектори

За седум дена, инспекторите извршиле 4.716 контроли

Во периодот од 26.10.2020 до 1.11.2020 година сите инспекциски служби во рамките на своите надлежности извршија вкупно 4.716 контроли, од кои 1.750 се инспекциски...

Николовски: Инспекторите добиваат поголеми надлежности, нема толеранција за прекршителите на протоколите

Заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, заедно со членовите на Инпекцискиот совет, одржа...

Инспекторите за една недела извршиле 3.959 контроли

Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска ги презентираше податоците од спроведените контроли извршени во периодот од 19 до 25 октомври од страна на Државниот...

Инспекторите на терен – казни за аптеките што покачиле цена на...

Владата ја поздравува одлуката на институциите и организациите на централно и на локално ниво кои одлучија да ја прифатат препораката да се откажат сите...

Инспекторите ги оценуваат училиштата

Во рамките на процесот на интегрална евалуација, кој веќе неколку години се спроведува во македонските училишта, државните просветни инспектори деновиве ја скенираa работата на...

Инспекторите конечно на терен – ќе се открива кој го загадува...

Поради зголеменото загадување и квалитетот на амбиенталниот воздух, Владата издаде насоки на дејствување до одредени надлежни институции и направи распределба на инспекциските надлежности на...

Заев повика на итен состанок со надлежните инспектори поради загадувањето

Премиерот Зоран Заев на својот профил на Фејсбук напиша дека им дал насока на министрите Оливер Спасовски и Насер Нуредини итно да ги повикаат...

Инспектори спречија пожар во реонот на Бардовци и Злокуќани

Инспекциските служби на Карпош, во вонредна контрола, забележале запалена мини-депонија на границата меѓу Бардовци и Ѓорче Петров и за да се спречи пожар од...

Хаварисаните возила ги држат најубавите сенки

Сопствениците на хаварисани возила се однесуваат многу комотно поради тоа што никој не ги санкционира, ниту пак може да им го однесе старото возило,...

Образовен систем

Во делот за наставата и учењето, во последниот извештај, има и нова слаба страна, а тоа е дека најголемиот број наставници не изработуваат и...