Ознака: инсекти

Претпазливо при прошетки низ зелените површини

СЕЗОНА НА ИНСЕКТИ ШТО МОЖАТ ДА МУ НАШТЕТАТ НА ЧОВЕКОТ Она што како превентива треба да го направат граѓаните е кога одат во природа или...

Малите инсекти носат големи проблеми

Токму сега е сезоната на крлежи, комарци и други ситни инсекти и мора да внимаваме и да се заштитиме ако шетаме на планина, во...

Опасни инсекти демнат во текот на летото

Иако по природа не е агресивен и главно го избегнува човекот, стршенот доколку се почувствува загрозено, напаѓа. Причина за тоа е што овие инсекти...

Драстично изумирање на инсектите на нашата планета

Најновите истражувања покажуваат дека над 40 отсто од видовите на инсекти се во исчезнување, а околу една третина се загрозени. Главна причина за забрзаното...

Нѐ изедоа комарци

Граѓаните, но и познати јавни личности, својот револт од инвазијата на комарци секојдневно го искажуваат на социјалните мрежи Цели колонии комарци повторно го нападнаа Скопје,...

Топлото време ги рашета бубашвабите по плочниците и зградите

Во центарот на градот случајни минувачи во вечерните часови забележале зголемено присуство на бубашваби по плочниците и тротоарите. Граѓаните биле згрозени од оваа не...

Светулките го осветлија Скопје

Климатските услови во изминатиот период во Скопје, кои беа проследени со топли и влажни периоди, претставуваа одлична подлога за размножување и за појавување на...

Зaштита на ловџиите од инсекти

Решението на овој проблем е во употребата на разни средства за одбивање на овие здодевни инсекти. Сепак, треба да се знае дека овие средства...